Οι προλεταριοι δεν εχουν πατριδα
οσο η πατριδα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ προλεταριους

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Τελικά η περιστέρα δεν είναι τόσο αθώα...

Όλοι διαβάσαμε την είδηση ότι η Περιστέρα Μπαζιάνα (επί 16 χρόνια σύντροφος του Τσίπρα) κέρδισε τη δικαστική μάχη εναντίον του καθηγητή στον οποίο έκανε διδακτορικό στην Πάτρα, τον οποίο κατηγορούσε για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων (ιδιοποίηση ερευνητικού προγράμματος) και για υπεξαίρεση των αμοιβών της από το πρόγραμμα που είχε αναθέσει ο ΟΤΕ στο Παν/μιο και στο οποίο συμμετείχε η ίδια.Μάλιστα προβλήθηκε το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο κλήθηκε να πληρώσει 30.000 ευρώ, στην Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα ως αποζημίωση. Η δε απόφαση χαρακτηρίστηκε από την ΠΟΣΔΕΠ του ΕΜΠ, των γνωστών Πρωτονωτάριου και Παπαγιαννάκη, ως «Ετυμηγορία - σταθμός κατά της εκμετάλλευσης νέων ερευνητών» τον Νοέμβριο του 2005.Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε κάνει μάλιστα και ερώτηση στη Βουλή προς την Γιαννάκου ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης, για να επιβεβαιώσει το γνωστό «αν έχεις μέσο διάβαινε».Η Αυγή στις 8.11.2005 σε άρθρο του Στεφανάκου Πίκια, με τίτλο «Υπόθεση Μπέτυ Mπαζιάνα» αφού έλεγε διάφορα για κουμπάρους καθηγητές που αθωώνουν ο ένας τον άλλο στο πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε για την υπόθεση από το Παν/μιο και αφού πανηγύριζε για την απόφαση του δικαστηρίου έλεγε ψευδώς:«Το δικαστήριο στην απόφασή του που δεν επιδέχεται έφεση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προκλητικό πόρισμα της ΕΔΕ, αθώωσε πανηγυρικά την μεταπτυχιακή φοιτήτρια αναγνωρίζοντας έτσι ότι άδικα συκοφαντήθηκε από τον Δ. Λυμπερόπουλο και το Πανεπιστήμιο Πατρών»Παρά όμως τα αντιθέτως θρυλούμενα από την Αυγή, ήρθε η ώρα να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στο εφετείο και ω του θαύματος τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε και τσαλακώθηκε η εικόνα.Αντιγράφω από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:«Έπεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;»Ο καθηγητής κ. ∆ημήτρης Λυμπερόπουλος μιλάει στο ΘΕΜΑ και δίνει τη δική του απάντηση για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον του η σύντροφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως ερευνήτρια που ήταν τότε στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας υπό την επίβλεψή του. Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται στο χρονικό της κόντρας με τη φοιτήτρια, για τον δικαστικό αγώνα που ακολούθησε, την αρχική νίκη της φοιτήτριας στο πρωτοδικείο και τη δικαίωσή του στο Εφετείο Πατρών, το οποίο υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.
Οπως αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, επί τρία συνεχή χρόνια (1999-2002) η κυρία Μπαζιάνα βρισκόταν υπό την επίβλεψή του, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον ΟΤΕ. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ τους υπήρχε πολύ καλό κλίμα και όλα έβαιναν καλώς, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. «Η συνεργασία µας ήταν άψογη τα πρώτα τρία χρόνια. Το ίδιο και η συµπεριφορά της. ∆εν είχε δηµιουργήσει το παραµικρό και µάλιστα αποτελούσε βασικό συντελεστή της προσπάθειάς µας.» Το κλίμα ανάμεσα στον καθηγητή και στη φοιτήτρια άλλαξε ξαφνικά όταν το έργο βρισκόταν στο τελικό στάδιό του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η Μπαζιάνα απαίτησε να το παρουσιάσει ως κύρια υπεύθυνη του ερευνητικού έργου. Εµείς, εκτιµώντας τη δουλειά της, της είπαµε να κάνει ένα κοµµάτι της παρουσίασης και όχι το βασικό, καθώς αυτό προοριζόταν για άλλο µέλος της οµάδας, που διέθετε µεγαλύτερη εµπειρία». Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής: «Η φοιτήτρια εκδήλωσε την αντίθεσή της µε άσχηµο τρόπο, πήρε τον δίσκο του προγράµµατος και σηκώθηκε και έφυγε. Την ψάχναµε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να τη βρούµε. Εν συνεχεία άρχισε να διαδίδει αριστερά και δεξιά ότι εγώ της είχα πάρει τρεις επιταγές που αφορούσαν χρήµατα της αµοιβής της για τη συµµετοχή της στο έργο». Η συνέχεια της κόντρας δόθηκε ενώπιον της ∆ικαιοσύνης, με τον καθηγητή και τη φοιτήτρια να ανταλλάσσουν αγωγές. Αυτές συνεκδικάστηκαν στην Πάτρα στις 15 Μαρτίου του 2004. Το δικαστήριο αρχικά δέχτηκε ότι ο καθηγητής διέπραξε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, καταδικάζοντας να πληρώσει 30.000 ευρώ στην κυρία Μπαζιάνα ως αποζημίωση. Ο καθηγητής άσκησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο Πατρών την έκανε δεκτή.
«Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου», αναφέρει ο κ. Λυμπερόπουλος, «ο ισχυρισμός της κυρίας Μπαζιάνα ότι δήθεν της υπεξαίρεσα χρήματα παρακρατώντας αμοιβές της κατέπεσε. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ισχυρισμοί της αποδείχτηκαν απολύτως ψευδείς και συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Ψευδής και συκοφαντικός αποδείχθηκε πως ήταν και ο ισχυρισμός της ότι δήθεν ιδιοποιηθήκαμε πνευματική της εργασία. Με δύο δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να γραφτεί το όνομά της σε εργασία που δεν γνωρίζει και δεν έχει αυτή εκπονήσει, ούτε μπορεί να απαγορεύει στην επιστημονική ομάδα που είχε εκπονήσει το έργο να το παρουσιάσουν και να το δημοσιεύσουν.»
Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Μπαζιάνα για να ζητήσει την άποψή της για τα όσα υποστηρίζει ο καθηγητής, όμως η ίδια δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Αυτά για να γνωρίζουμε ποια είναι η πρώτη κυρία του Συνασπισμού...
...ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://syriza-watch.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ

Καποτε η γωνια αυτη της γης,που παταμε και λεγεται Ελλαδα ειτανε δοξασμενη κι ευτυχισμενη κι ειχε ενα πολιτισμο που επι 2 1/2 χιλιαδες χρονια συνεχιζει να παραμενει και να θαυμαζεται απ' ολο τον κοσμο.
Κανενας σοφος η' ασοφος δεν μπορει μεχρι σημερα να γραψει
ουτε μια λεξη,αν δεν αναφερθει στα εργα,που αφησαν οι δημιουργοι αυτου του πολιτισμου,που λεγεται αρχαιος
ελληνικος πολιτισμος.
Καποτε,λοιπον,η χωρα μας ειτανε δοξασμενη,μα αργοτερα
την υποδουλωσαν κι εχασε την παλια της αυτη δοξα.
Μα υστερα απο καμποσα χρονια η χωρα μας σηκωθηκε
στο ποδι κι υστερα απο σκληρους αγωνες εναντια στη σκλαβια,παλι λευτερωθηκε.
Στην εποχη της σκλαβιας περασε σκληρα,μαυρα χρονια
και πολλοι ''εξυπνοι'',αναμεσα στους οποιους και καποιος Φαλμεραγιερ,ισχυριστηκαν πως η Ελληνικη φυλη εσβησε και οτι αυτη διασταυρωθηκε με αλλες φυλες,που δεν εχουν τιποτα κοινο με την αρχαια ελληνικη φυλη.Μα οτι και να πουνε δεν εχει καμια αξια.Την ελληνικοτητα μας την αποδειξαμε.Γεγονος ειναι οτο η χωρα μας ξεσηκωθηκε και ξαναγινηκε παλι λευτερη. Αυτο κανεις δεν τοθελε.Ουτε οι ξενοι βασιλιαδες,ουτε οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες.Οι ξενοι
δεν το θελανε,γιατι φοβισμενοι απο τη Γαλλικη επανασταση,χτυπουσαν ολες τις εξεγερσεις και δημιουργησαν γι αυτο μεταξυ τους την Ιερη Συμμαχια.
Οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες γιατι ταχανε καλα με τους Τουρκους και ξεζουμιζανε τον λαο.

Απο το λογο του Αρη στη Λαμια